Skip to content


Ako zarobiť na internete: sebavzdelávanie

Pozrieme sa bližšie na pojem sebavzdelávanie v rámci témy zarábania na internete a povieme si, prečo je dôležité pri ceste k zbohatnutiu v zmysle, že budete mať dostatok peňazí na slobodný a šťastný život.

Nadväzujem na článok Ako rýchlo zarobiť na internete, ktorý som napísal v rámci tohto malého pohľadu na tému peňazí. V prvom rade si pripomeňme, že byť bohatým nie je žiadna chyba na kráse človeka, je to výsada. Byť bohatým znamená: byť úspešným.

Aby som objasnil dôvod tejto neviazanej série článkov, tak je ním článok Zárobok na internete – mýtus či realita? na serveri Inet.sk. O čo ide? Pes je zakopaný v tom, že nie každý čitateľ vidí všetko, čo autor Ivan Čapkovič do článku dal. Bežný čitateľ chtivý po rýchlom zárobku si článok veľmi rád prečíta, pretože vidí možnosť preskočiť isté etapy v zdokonaľovaní samého seba pri zarábaní peňazí. Pohodlnosť vyhráva. Ivan opísal isté spoločnosti, ktoré ponúkajú rýchle bohatnutie. Nie je to nič iné, ako lep, na ktorý sa každý chytá. Jednotlivec zarobí za mesiac pár dolárov, ktoré nevystačia ani na desiatu do školy a daná spoločnosť sa len teší z ďalšieho úlovku a z peňazí, ktoré do toho obeť vrazila.

Spomína sa tam, že niektoré zo spoločností ponúkajú aj 200% úrok za deň. Pokiaľ si neriadite svoje vlastné peniaze vy sami, ale tretia osoba, nikdy taký úrok nedosiahnete. Pri vlastnom riadení peňazí môžete svoju investíciu zúročiť napríklad aj o 1 000% ročne. Zabudnite pri tom na „super“ fondy a ideálne sporiace účty. Banky tiež nemajú príliš veľký záujem na tom, aby ste zbohatli. Urobia vám pre vás hodiace sa portfólio na dobu piatich rokov, kedy z investície 3 000€ budete mať 3 300€. Za päť rokov zhodnotenie 10%. Dosť biedne na to, aby ste mohli povedať, že ste zbohatli.

Späť ale k sebavzdelávaniu, ako jednej etape na ceste k zbohatnutiu.

Pokiaľ sa teda rozhodnete zbohatnúť aj napriek tomu, že vaše okolie vás odrádza so slovami, že peniaze sú zlé, stačí už len začať. Či máte sen robiť dokonalé Java aplikácie, za ktoré si právom budete pýtať slušné peniaze na živobytie, alebo sa vrhnete do investovania na komoditnej burze, všetko vyžaduje prípravy. Prípravy vo forme sebavzdelávania. Neponáhľajte sa. Zarábať sa dá, či má človek 16, alebo 80 rokov – a to slušne pre slobodný život.

Keď ste sa už rozhodli, čomu sa budete venovať a neskôr na tom zarábať, isto vás neobišla eufória, ktorá človeku dávaružové okuliare. Fenomén ružových okuliarov umožňuje človeku učiť sa nové veci neskutočne rýchlo za krátky čas. Toto obdobie je najlepšie na sebavzdelávanie. Neexistuje lepšia forma motivácie, ako vnútorná – ružové okuliare vnútornou motiváciou sú, pretože svet vyzerá veľmi jednoducho, tak nemyslíte na prekážky. Prekážky sa vždy dajú prekonať, keď stav ružových okuliarov vyprchá.

Vyprchanie vyššie spomínaného stavu má za následok to, ženaučené vedomosti môžete s veľkou efektivitou aplikovať na už teraz viditeľné, predtým neviditeľné, prekážky. Tým sa z prekážok stávajú bežné úlohy, ktoré by ste bez znalostí nadobudnutými počas stavu ružových okuliarov len ťažko dokázali vyriešiť.

Zbohatnúť sa preto nedá len tým, že budete myšou klikať na určené odkazy a surfovať po zadaných stránkach. Rýchlo ešte nik nezbohatol. Naopak ale neplatí to, že čím viac robíte, tým viac zarobíte. Nie. Často platí, a domnievam sa tak, že najviac peňazí zarábajú ľudia, ktorí denne pracujú (pre zarábanie peňazí) povedzme dve, či štyri hodiny. Nie viac. Niektorí dokonca pracujú niekoľko minút denne, aby mesačne zarábali niekoľko tisíc dolárov. Všetko ale chce svoj čas a etapa sebavzdelávania sa nedá obísť. Po nej kľudne môžete pracovať krátko v priebehu dňa a zarábať štedro.

Preto, pokiaľ vás niečo baví, držte sa toho a raz budete zbierať ovocie svojej vzdelanostnej investície. Nemusí sa jednať o zárobky prostredníctvom internetu.

Posted in peniaze, práca, Rozvoj osobnosti.