Skip to content


Využitie pre iPad

Nejdem tu písať o iPad-e len preto, že je to moderné, že budem vyzerať inak. Pre niekoho to možno tak je, ale pri všetkej úcte k “netbookom” a iným veciam, som sa kriticky zamyslel a prišiel som konečne na to, kedy je iPad naozaj užitočný (čo “netbook” nie).

Štúdium

Keďže dokončievam štúdium druhého stupňa, vytlačil som si niekoľko zaujímavých informácií z internetu ako doplnenie tých knižných, prípadne poznámkových. Narazil som na tému “spracovanie informácie v digitálnom fotoaparáte” a čuduj sa svete, cítil som sa divne a kdesi tam vzdadu som chcel držať v ruke iPad a učiť sa skrze neho.

Prečo?

No pre toto (a už som to naznačil aj v Buzze):

  1. informáciu, ktorú som potreboval, sa mi nechcelo hľadať na “veľkom počítači”,
  2. nechcelo sa mi ani notebook otvárať, pretože by som musel zmeniť polohu sedenia, v ktorej sa mi fakt dobre učí (a to nie je o lenivosti, ale efektívnosti),
  3. chcel som zobrať do ruky niečo, kde len zadám, čo chcem nájsť, prelistujem, pozriem animácie, zasuniem vec kdesi medzi zošity a knihy a učím sa ďalej.

Argument, že to nemá Flash neberiem. Dá sa nahradiť inými technológiami, prichádza HTML 5, stačí vygenerovať <video> a priložiť ho do webu. Nič náročné, už aj Youtube to robí. A urobí to každý, pretože byť zobraziteľný na iPad-e má pre prevádzkovateľov perspektívu.

Viem si to predstaviť ešte viac interaktívnejšie.

Zvyšok doplnil Róbert Madaj v mojom buzze ako komentár. Viac slov netreba.

Posted in E-book, web.

Tagged with , , , , .