Skip to content


Ciele na rok 2010 (a to čo bolo v 2009-tom)

Je začiatok roka 2010 a bilancia roku 2009 je tu. Na začiatku roku 2009 som si dal sedem cieľov, nie všetky som naplnil. Prečo?

Pretože počas behu roku prichádzali nové výzvy, lepšie a niektoré ciele som musel odsunúť na neurčito. Pôsobením zaujímavejších cieľov, ktoré som si položil sa situácia zmenila takto.

Prvý cieľ z roku 2009 odsunutý. Druhý cieľ, oženiť sa, sa nám s Veronikou podarilo spoločne naplniť :-) . Tretí cieľ odsunutý. Štvrtý cieľ, pracovať neustále mentálne zadarmo naplnený do bodky a oslobodilo ma to od rôznych negatívnych myšlienok. Môžem len odporúčať. Piaty cieľ nesplnený. Šiesty cieľ vyšiel. No a siedmy cieľ bol taktiež naplnený, všetko prišlo samé.

V podstate to bol úspešný rok, s ktorým som veľmi spokojný. Naplenené boli štyri zo siedmych cieľov, čo je veľmi dobrý výsledok. Navyše, nesplnené ciele nepôsobia nijak negatívne, pretože sú tu nové výzvy.

Ciele na rok 2010

1. cieľ – dokončiť školu

Už je to nuda, pokiaľ stále opakujeme tie isté predmety, ktoré sme už mali v bakalárskom stupni. Je to ako vedieť, kedy človek zomrie. Prečítajte si Dunu a budete vedieť, o čom je reč.

2. cieľ – spustenie projektu

S jedným anonymným človekom pripravujeme zatiaľ anonymný projekt, ktorého spustenie je naplánované na 1. apríla 2010. Teším sa, lebo naše intenzívne práce na ňom idú dobrým tempom.

3. cieľ – mentálne pracovať zadarmo

Pracovať neustále mentálne zadarmo. Vysvetil som to už v predošlom článku. Poviem len toľko, že je to mimoriadne oslobodzujúce, pokiaľ nečakáte na výplatný deň, ale keď výplatný deň príde nečakane ako odmena za vykonanú prácu. Skvelý pocit.

4. cieľ – úsmev každé ráno

Každé ráno sa na seba do zrkadla usmiať. Táto pozitivistická metóda zlepšovania nálady bola úspešná v roku 2009, zopakujem si ju aj v roku 2010. Odporúčam každému. Dôležité je prekonať predsudok z úsmevu.

Ľudia majú v sebe vypestovaný návyk (zlý a nesprávny), že úsmej je tabu, že šťastie je tabu, že človek by mal počas života trpieť. Nie. Človek je určený žiť šťastne a s radosťou :-) . Je to krásne. Dôležité je tešiť sa z maličkostí. Ak sa vám páči padajúci sneh, nehnevajte sa na neprechodné cesty, ale tešte sa z toho, že deti majú radosť. Na túto tému odporúčam prečítať si Malého Princa.

5. cieľ – zvýšiť pasívny príjem

Pasívny príjem súvisí s druhým cieľom, ako aj s malými drobnými detailami v ostatných projektoch a činnostiach, ktoré majú pomaly zvyšovať pasívny príjem. Cieľom je stať sa nezávislým na fixnom plate závisiacom od zväzujúceho pracovného času. S tým súvisí práca mentálne zadarmo. Keď človek pracuje zadarmo, má tendenciu hľadať iné príjmy, ktoré ho zabezpečia do budúcnosti a umožnia mu viac času venovať rodine.

6. cieľ – neplánovať dôležité životné udalosti

Človek má tendenciu plánovať také životné rozhodnutia, ktoré na to nie sú určené. Týkajú sa hlavne osobného a rodinného života. Plánovať sa dá výlet, kúpa auta, ale nie šťastie a krása. Také veci treba žiť. Cieľ nerovná sa plánovanie. Cieľ je svetielko, ktoré má človeka nasmerovať. Rodinný a osobný život je už ten krásny obal, ktorý príde prirodzeným spôsobom.

Napred!

Posted in práca, Radosť, Rozvoj osobnosti.

Tagged with , , , , , , .