Skip to content


Baťa – komfortná obuv Ultralight

Keďže som s topánkami a obutím značky Baťa (Baťovky) veľmi spokojný, uvádzam tu krátky postreh a pocity z nosenia ďalších topánok. Jedná sa predovšetkým o pánsku letnú obuv, tzv. deraváky (familiárne tak volám sandále s pevnou pätou).

Konkrétne to je typ Baťa Ultralight 856-4956.

Topánky Baťa (deraváky)

Kúpil som si ich preto, lebo staré deraváky (nie od Baťu) sa mi zničili a potreboval som na horúce letné dni niečo vzdušné, ľahké na nohách a príjemné na nosenie. Skočil som preto do najbližšej predajne Baťa v Žiline.

Skúšal som si dvoje, ale tieto ma zaujali viac svojou mäkkosťou. Stoja síce 39€, ale za tú cenu sa oplatia. Nosím ich už jeden mesiac a zo začiatku som sa obával, že ma v nich budú tlačiť nohy, nakoľko som kúpil o jedno číslo menšie, ako obvykle. Skutočnosť je však taká, že nohe sa ideálne prispôsobili a nosia sa úžasne.

Zo začiatku si päta musela nájsť svoje miesto a „vychodiť“ ich.

Navyše sa v nich dobre behá, keď treba.

Povrch

Povrch je kožený. Vnútro popruhov je textilné, čo je veľmi príjemné, keď je horúci deň – nezadržiava to tak veľmi telesné teplo, ako by to robila čistá koža.

Topánky Baťa (deraváky)

Musím priznať, že ešte neprežili daždivý deň, tak neviem, ako reagujú na väčšie množstvo vody, ale predpokladám, že to rozchodia bez ujmy na pohodlnom nosení.

Zapínanie

Zapínanie na suchý zips je pevné a nerozchádza sa v žiadnej situácii.

Podrážky

Podrážky sú gumené s gumenými výstupkami, ktoré sa dosť rýchlo opotrebovávajú. Je pravdou, že nie všetky rovnako rýchlo, tak je aspoň v tom predpoklad, že pár sezón vydržia v plnom nasadení. A keď sa zoderú výstupky, ešte tu je mohutná, ale veľmi ľahká súvislá gumená podrážka, ktorá sa so zemou dostáva do kontaktu zriedka.

Topánky Baťa (deraváky)

Kto obľubuje nosenie deravákov, má rád topánky Baťa, tak tento model je ideálnou voľbou. Odporúčam.

Na záver prikladám ešte ďalšie obrázky.

Topánky Baťa (deraváky)

Topánky Baťa (deraváky)

Topánky Baťa (deraváky)

Prajem príjemné nosenie.

Posted in Nosím Baťa topánky.

Tagged with , , .