Skip to content


Baťa – komfortná obuv Climatec

Ako prvé zo série topánok od Baťu si popíšeme model Baťa Climatec 824-6325. Tento model som si kupoval asi pred tromi rokmi a trochu som sa na začiatku obával, že budem mať otlaky, pretože hneď ich prvé použitie bolo v plnom nasadení po celý deň.

Ostal som ale veľmi milo prekvapený, pretože žiadne otlaky som nemal a s radosťou som si povzdychol, že sú to super topánky.

Ubehlo pár mesiacov a rokov a vždy, keď som ich navoskoval, boli ako nové, no už parádne vyladené na moje nohy. Musím povedať, že zabehnuté sedia vinikajúco. Nedávno, 8.8.2009 som sa v nich ženil a celý deň v nich strávil (tancoval až do skorých ranných hodín) a moje nohy necítili žiadnu únavu.

Môžem len odporučiť. Za cenu ani nie 50€ je to skvelá voľba.

Baťa Climatec

Povrch a podrážky

Povrch je kožený a dobre sa oň stará. Včelí vosk je preň úplne ideálny. Tieto Baťa topánky neobsahujú zbytočné švy ani zhyby, takže čistenie je jednoduché a pohodlné. Je trochu náročnejšie vyčistiť švy spájajúce podrážku s koženým povrchom, ale pri zvolení vhodného nástroja to ide dobre.

Baťa Climatec

Podrážka je mohutná, plastová (guma), ktorá sa neodiera tak rýchlo, ako by som čakal. Chodí sa na nej mäkko a pohodlne aj po rozostavaných uličkách.

Baťa Climatec

Vnútro

Priznám sa, že kožené vnútro topánok moc nemusím. Tieto ich majú textilné, čo príjemne prevzdušňuje nohu a tak sa moc neprepotí pri bežnom nosení. Pri väčšom zaťažení, akým je svadba, to je už horšie, ale aj pri mierne spotených nohách je to stále príjemné nosenie a topánky sa na nohy nelepia a neobťažujú.

Baťa Climatec

Baťa topánky

Šnúrky

Šnúrky sú pevné a nerozväzujú sa ani počas plného zaťaženia topánok, čo uvítajú najmä tí, ktorí sa na uzol potrebujú spoľahnúť vo chvíľach, kedy zaviazanie nie je možné. Stalo sa mi síce, že počas tancovania sa mi rozviazala ľavá topánka (po celom dni), ale pokojne som s ňou zvládol tancovať a zaviazal ju neskôr.

Tieto topánky od Baťu vám môžem len odporučiť. Sedia na nohe od prvej chvíle, aj keď je pravda, že nie každá noha si na ne zvykne za rovnaký čas.

Posted in Nosím Baťa topánky.

Tagged with , , .