Skip to content


Ako sa stať bohatým človekom

Neviem. Ale idem to na sebe vyskúšať. Čítal som jeden článok, kde sa fakty zakladajú na rôznych štúdiách univerzít a výskumníkov. Píše sa tam, že bohatí ľudia sú jednou z najšťastnejších skupín. Dovolím si tvrdiť, že všade vo svete.

Vyplýva to z toho, že peniaze prinášajú slobodu (viac peňazí, ešte viac slobody), kým málo peňazí až chudoba prináša stále väčšiu závislosť na druhých ľuďoch – zamestnávateľ, rodič, charita,  …

V živote pritom platí obojstranná závislosť: ak peniaze robia človeka šťastným, tak šťastie robí človeka bohatým. Preto ak nemáte peniaze, buďte šťastní a je možné, že raz prídu a budú chodiť stále a viac. Neviem to dokázať, idem to vyskúšať na sebe. Mám na to celý život.

Kto sa zapojí tiež?

Ak radi čítate knihy o bohatnutí a úspešných ľuďoch, ktoré vás inšpirujú, odporúčam tento odkaz.

Posted in Investície, peniaze, Rozvoj osobnosti.

Tagged with , , , .


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. tomas.pet says

    Ja som s peniazmi nemal nejake velke problemy … Pracujem ako programator pomimo a chcem ist na vysku. Ak ju vystudujem, snad budem zarabat este viacej, pretoze budem moct profesionalne rast a neostat len radovym programatorom.

    Tymto som chcel povedat, ze ja v tom nejako velky problem, ktory by som mal riesit cely zivot, nevidim … V dobrej firme, kde vedia ohodnotit spravenu pracu mozem mat kludne napr. 2300 EUR za mesiac … Dolezite je mat dobre znalosti v danej problematike a schopnost komunikovat s okolim …