Skip to content


5 bodov, ktoré vedú k pozitívnemu mysleniu

Po prečítaní knihy Posolstvo úspechu človek začne, ak si to vezme k duši, vnímať svet inak. Preto som sa rozhodol pre všetkých, ktorí chcú myslieť pozitívne, spísať päť bodov, ktoré vedú k tomu, aby človek, nech je akýkoľvek, začal myslieť pozitívne.

Nebude to jednoduché, chce to zapieranie sa, ale výsledok je o to sladší.

Tých päť bodov:

Nechcem samozrejme nikoho poučovať, to nie je mojou úlohou. Kto potrebuje, si z týhto bodov vezme to, čo žiada. Každému podľa jeho chuti. Ale poďme sa pozrieť na vyššie spomínaných päť bodov k pozitívnemu mysleniu bližšie.

Riešte to, čo máte, a nie to, čo nemáte

  • “Ja nemám byt”,
  • “To neviem”,
  • “Ako môžem robiť, veď nemám čas”,

Takýchto výrokov počuť neúrekom. Prečo nás trápi to, čo nemáme? Prečo neriešiť to, ako sa k tomu dostať? Hľadajme riešenie, ako mať to, čo nemáme. V prvom rade máme celý vesmír, život, zdravie, lásku, radosť, rodinu, priateľov, ľudí starajúcich sa o nás, lekárov, učiteľov, vedcov, politikov, vlasť, vieru, nádej. Máme toho veľa. Tam treba začať, teraz. Nie zajtra, pozajtra, o týždeň. Teraz to majte vo svojej hlave.

Až keď má človek niečo, môže z toho budovať ďalšie bohatstvo. Rozširujte svoju rodinu, pracujte, usmievajte sa – úsmev sa dá dať bez námahy, ten máme od narodenia, no nedávame ho. V dospelosti už skoro vôbec.

Riešte to, čo sa vás týka, a nie to, čo sa vás netýka

Záplavy, zemetrasenia, katastrofy, krízy. Ak sa vás to netýka, neriešte to a ušetríte minimálne jednu hodinu denne. Sú to možno smutné veci, ale ak váš život a život vašich blízkych nijak neovplyvňujú, neriešte to.

Pokiaľ to už človek musí riešiť, tak hlavu hore, riešenie vždy existuje. Či už po psychickej, alebo hmotnej stránke.

Radujte sa z práce

Máte prácu? To je super. Radujte sa z toho. Koľko ľudí prichádza o prácu a vy ju máte. To je skvelé.

Cielene si vyberajte veci, ktoré vás potešili

Už som spomínal, že vypísaním si piatich a viac vecí každý týždeň z vás urobí pozitívnejšieho človeka. Ak máte záujem zmeniť sa, odporúčam. Zmeny badám aj na sebe.

Oddychujte

Pracovné veci patria do práce. Nenoste si prácu domov (práca naviac patrí do nadčasov) a váš život bude hneď pozitívnejší. Že máte toľko práce, že musíte? Skúste sa úprimne sami pred sebou zamyslieť, prečo máte toľko práce. Odpovede sú naskutku prekvapivé:

  • kolegovia vám dávajú robiť, čo sa im nechce,
  • nemáte jasný denný pracovný plán, podľa ktorého sa dá práca riadiť efektívnejšie,
  • chcete vyriešiť všetko a hneď (čo nie je v ľudských silách),

Odpovedí je mnoho. Ich zodpovedaním sebe samému sa vám otvorí nový priestor pre životné využitie. Tam patrí práve oddych pri koníčkoch.

Prajem vám pozitívne naladený deň, týždeň, rok, život. Hlavne sa pokúsme spoločne radosť šíriť navôkol.

Posted in Komunikácia, Rozvoj osobnosti.