Skip to content


Sťažnosť na príliš rýchleho šoféra hromadnej dopravy

Sťažoval som sa na jednej SAD-ke v okolí Žiliny, pretože šofér, ktorý mal ísť cez obce Horný, Dolný Hričov a Kotešovú predpísanou rýchlosťou 40 km/h, tak zjavne nešiel. Rýchlosť prekročil dosť výrazne, že som mal dosť nepríjemný pocit z tej jazdy.

Samozrejme, poslal som sťažnosť do danej spoločnosti, aj mi odpísali, ale neviem, či mám byť spokojný:

Pripustil malé prekročenie rýchlosti, ktorým chcel v prehľadnejších úsekoch cesty odstrániť niekoľkominútové meškanie tak, aby cestujúci postíhali prípoje v Bytči.

Ako si môže dovoliť dopravný podnik obhajovať akékoľvek porušenie dopravných predpisov a obhajovať sa tvrdením, že šofér chcel, aby ľudia postíhali prípoje? Nemá v takom prípade prípoj čakať? Bude sa tolerovať jazda vysokou rýchlosťou cez obce len preto, že spoj mešká 30 minút?

Ďalší spoj do okolitých obcí pôjde, no spiatočný lístok z môžnej nehody nikde nepredávajú.

Vodič, ktorého sa Vaša sťažnosť týka pracuje v našej spoločnosti už niekoľko rokov a na spôsob jeho jazdy nebola doteraz žiadna sťažnosť ani pripomienka.

Možno aj preto sa nikto doteraz nesťažoval, pretože každý také správanie toleruje.

Možno sa takéto články nehodia v čase pokojných vianočných sviatkov, ale koľko toho pokoja mohol ten šofér zmariť, keby mu jeho riskovanie nevyšlo.

Posted in Komunikácia, práca.


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. sloper says

    Fakt “skvela” obhajoba SAD-ky, argumentovat, ze doteraz sa nikto nestazoval, je asi take genialne, ako na sude obhajovat vraha tym, ze ved doteraz nikoho nezavrazdil.
    A ak SAD-ka pripusta a odpusta “malé prekročenie rýchlosti” mame este co robit :-)