Skip to content


Vianočné a novoročné SMS – originálne a jedinečné

Chcem poslať na Vianoce a Nový rok nejaký pozdrav. Volím SMS/MMS preto, lebo ma vyjde lacnejšie ako klasická pohľadnica. Výhodou krátkej textovej alebo obrazovej správy je to, že nepríde až na druhý deň, ale hneď. Pokiaľ sa samozrejme nejedná o odosielanie 23:59:59 a príjem 00:00:01 :-) . A sú odosielané aj cez sviatky a víkendy.

Chcete tipy na vianočné SMS-ky? Tak nečítajte tento článok, ale okamžite prejdite sem. Sieťook vám chce ponúknuť čosi viac. Bude to náročné, ale bude to návod, ako napísať vianočnú respektíve novoročnú SMS-ku. Vlastnú, z vlastnej hlavy, nie takú, čo príde od dvadsiatich ľudí, a stále to bude jedna. Takú, ktorá sa posielanou nikdy nestane, pretože bude originálna a jedinečná. Pokiaľ sa hromadne rozosielanou stane, tak si pripisujete veľký úspech. Poďme na to.

Na čo sa zamerať

Zbytočné je používať ošúchané frázy, ako štastné a veselé Vianočné sviatky,požehnané sviatkyšťastlivý Nový rok a podobne. Je to síce pekné, ale prijímateľ si SMS prečíta a správu ingoruje, pokiaľ nie ste sám Ježiško. Už len prítomnosť vianočných a novoročných sviatkov nesie v sebe túto správu. Preto ju môžete úspešne ignorovať.

Zamerajte sa na to, čo je vlastné prijímateľovi a to zvýrazňujte v SMS správe. Ono sa to v podstate nemusí rýmovať. Stačí originalita.

Prvá inšpirácia:

Jasnú žiaru monitora,
termosku plnú kávy,
veľa prachov do pitvora,
nech máš úsmev v tvári.

Pri niektorých SMS-kách je nutné, aby vás prijímateľ dobre poznal. Inak môžete vyznieť buď trápne, alebo drzo.

Ďalším dôležitým bodom pri tvorbe vianočnej alebo novoročnej SMS-ky je to, aby ste tam dali kus seba. Ošúchané frázy sú už tak známe, že môžete vyznieť trochu trápne, keď si odpíšete správu z internetu. Skúste sa v SMS-ke predstaviť prijímateľovi tak, ako pozná on vás.

Druhá inšpirácia:

Sneh padá?
Ale kdeže.
To vianočný kapor v kuchyni sa reže,
rodina si k stolu sadá.

Porušujte všetky možné pravidlá tvorby rýmov, dodržujte všetky pravidlá. Fantázii sa medze nekladú.

Ďalšou zásadnou vecou pri tvorbe vianočnej alebo novoročnej SMS-ky je byť stručný. Stručnosť je výsada kráľovská … Napríklad vianočná SMS-ka by mohla vyzerať aj takto:

:-)

Obyčajný textový usmievavec, no keď stojí osihotený v správe, má väčšiu moc.

Zhrnutie

Chcete napísať úspešnú (potešujúcu, peknú, originálnu, jedinečnú, tú najlepšiu na svete, veľkolepú, super, mastnú-slanú, …) vianočnú alebo novoročnú SMS-ku? Držte sa nasledujúcich troch pavidiel:

  • zamerajte sa na to, čo je vlastné prijímateľovi,
  • dajte do tvorby SMS-ky svoju vlastnú osobu, vlastnosť, ktorá vás charakterizuje,
  • buďte struční.

Chcete, aby vám prijímateľ aj odpísal? Využite najmocnejšiu zbraň zo všetkých. Použite to, čo chce každý:

Ako dar posielam peniaze.

Skúste to napísať do správy a je možné, že drvivá väčšina prijímateľov vám odpíše :-) .

Nech vám to vyjde.

Sieťook pre vás pripravuje vlastnú tvorbu vianočných a novoročných básničiek a sms-iek. Ostaňte naladení ;-) . Už čoskoro.

Posted in Komunikácia, Radosť.


One Response

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

  1. sam says

    vesele vianoce a stastny novy rok, vela lasky pokoja nehy a vytaztiev Vam praje