Skip to content


Deň matiek

Obrovské ovácie, radosť v uliciach a spev navôkol. Tak presne také oslavy sa nekonajú v deň, kedy si uctievame všetky mamy. Ono, mali by sme si ich asi uctievať celý rok. Deň matiek je každý rok vždy druhú májovú nedeľu a je vhodným pripomenutím, ak niekto náhodou zabudol.

Byť mamou je veľkým darom, ktorý si netreba prehajdákať. Nieže by som sa cítil na to, aby som bol mamou, ale jednoducho cítim, že je to nezaplatiteľný dar. Mužská časť človečenstva to asi nemusí moc trápiť, keďže sa stará „len“ o života rozosievanie. Ženy sú nostiteľkami toho života.

Je to fascinujúce, deväť mesiacov si len tak voľne plávať, hojdať sa na pupočnej šnúre. V tej plodovej vode musí byť aj príjemne teplo. Škoda, že si to nepamätám, vedel by som ti viac o živote pred narodením porozprávať. Takto je to len o dohadoch.

Kam som sa vtedy pozeral? A zaujímala ma vôbec pupočná šnúra? Čo som robil? Nenudil som sa? Krucišpagát, veď som prehajdákal deväť mesiacov svojho života nič nerobením. Vlastne, bol som tam o pár dní dlhšie. Asi je tam fakt dobre.

Neostáva nič iné, ako poďakovať za tú deväťmesačnú pohodu a oddych.

Posted in Komunikácia, Radosť, Rodina.