Skip to content


Ako rýchlo zarobiť na internete

Bohužiaľ, nijak. Nikdy to nie je rýchle a nikdy to nie je tak ľahké, ako znie z nadpisu. Vymyslite niečo úspešné na webe, prevádzkujte to úspešne nejaký čas s obrovským množstvom používateľov a možno za to zinkasujete balík, ktorý vás uživí do konca života.

Kniha o úspechu, kliknite sem.

Kto chce rýchlo zbohatnúť, rýchlo aj skončí. Peniaze sú dobré, ale ich vidina ako konečného stavu, to nie. Peniaze sú vždy výsledkom práce, sú ovocím dobrej úrody. Ani vidina mať pivnicu plnú ovocia a zeleniny nie je správnou vidinou, pretože nebudete vedieť, čo s tým a väčšina zhnije. Pivnica plná jedla musí mať využitie. Či už budete dávať niečo na charitu, či budete sponzorovať nové projekty, alebo sa budete len tak deliť s ostatnými, to je na vás. Každopádne by mal mať váš majetok využitie. Pokiaľ nemá, stráca hodnotu.

A ako to súvisí s vidinou rýchleho zárobku na internete?

Pes je zakopaný v tom, že človek, ktorý vidí rýchle zbohatnutie ako svoj cieľ, nikde nedôjde. Pretože to vidí takto: ja teraz, ja o chvíľu. Medzitým akoby nejestvoval žiadny čas, žiadne úsilie, žiadne sebavzdelávanie. Keď sa výsledok bohatstva nedostaví behom pár hodín, dní, týždňov, spomínaný človek zatrpkne na vec a znechutený sa vzdá. V najhoršom prípade upadne do stavu, kedy si začne namýšľať, že peniaze mať nikdy nebude.

Naproti tomu, človek, ktorý chce zarobiť peniaze a naplánuje si, ako sa k nim postupne dostane, ktorý si určí, že keď zarobí nejakú sumu, čo s ňou, tak ten má veľké šance bohatým sa skutočne stať. Skôr, či neskôr.

Verte tomu, že za rok sa môžete stať milionárom, ale vyžaduje to značné úsilie v sebavzdelávaní a plánovaní si času. Nestanete sa bohatým, pokiaľ budete len tak sedieť a stavať si vzdušné zámky. Tie vám pomôžu len vtedy, keď budete aj konať.

Chcete zarobiť na internete? Vymyslite projekt, ktorý budete dolaďovať do najmenšieho detailu, a ktorý ľudia aj chcú. Nekopírujte už zabehnuté veci vo svete. Príďte vy sami s niečím prelomovým. Že sa to nedá? Takým rečiam neverte. Trh rastie a len baží po nových zaujímavých projektoch. Príkladom je fínske Jaiku.com alebo americkýTwitter.com. Služba, ktorú svet dovtedy nepoznal, sa stala hitom.

A musí sa vôbec makať na to, aby človek bol úspešný a bohatý?

Nie. Ako sa raz Michelangela opýtali, keď sa pozeral na veľký kus mramoru navonok a nečinne. Michelangelo odpovedal:„pracujem“. Pracoval duševne. Jeho podvedomie spracovalo mramor najskôr v mysli, až potom sa pustil do práce rukami. Socha Dávida tak vznikla kompletná v hlave. Fyzická práca bola len dôsledkom práce duševnej a Dávid bol výsledkom práce fyzickej.

Keby chcel Michelangelo vytesať sochu z mramoru bez toho, aby si to premyslel, asi by sa mu to nikdy nepodarilo (čo overiť momentálne nejde). Už samotné vytesanie bola len rutina. Skutočná socha bola v podvedomí.

Tesárske schopnosti Michelangela sa samozrejme tiež nezjavili len tak, znenazdajky. Bol to výsledok mnohých pokusov a omylov. Tie sa dajú zovšeobecniť do pojmusebavzdelávanie. Do pojmu plánovanie sa dá vtesnať duševná práca na soche, premýšľanie. No a pojmombohatstvo sa dá označiť v tomto prípade socha Dávida a jej využitie.

Preto sa nedá zbohatnúť, ani na tak mocnom médiu, akým je internet, zo dňa na deň. Všetko ide cez tri základné prvky:

  1. sebavzdelávanie,
  2. plánovanie,
  3. bohatnutie.

O týchto pojmoch podrobnejšie dakedy neskôr. Preto ostaňte naladený (RSS RSS).

Posted in peniaze, Rozvoj osobnosti.