Skip to content


O láske

Láska je klišé. Dnes nie je moderné ľúbiť a čo i len slovko na verejnosti o láske je pokladané za nechutnú sprostosť. Nebude tu reč o rodičovskej láske k tínedžerovi, ktorý ju nemôže na verejnosti ani vystáť, to je dané jeho vývinovým štádiom. Prečo ľudia nemajú radi lásku?

Niektorí ju doslova nenávidia. Možno preto, že sami nezažívajú to, čo niekedy vidia na ulici, ako sa ľudia majú radi. Zaľúbený pár kráča nahlas sa smejúc cez mesto. Čo môže byť horšie pre zatrpknutého človeka, ktorý doma nemá ani štipku lásky a emócií, ako títo dvaja šťastní ľudia? Ešte im aj bude priať to najhoršie.

V čom je tá zlosť a hnev

Nenávisť voči druhým nie je v chybách a nedostatkoch tých druhých. Problém je totiž v každom človeku osobitne. Prečo vás nahnevá šťastný človek? Pretože vy sami sa chcete naňho nahnevať. Prečo sa sťažujete na suseda? Pretože vy sami sa naňho chcete sťažovať.

Jediný spôsob, ako vyriešiť problémy s ľuďmi je tento: prestaňte riešiť problémy druhých. Veď isto máte aj kopec vlastných. Kašlite na nich. Oni sú šťastní preto, lebo sa o vás absolútne nezaujímajú.

Na druhej strane, pokiaľ pociťujete, že vy ste šťastný a problémy druhých neriešite a okolie sa na vás pozerá ako na čudáka, udržujte tento smer. Vtedy viete, že ste na správnej ceste žiť spokojný a vyrovnaný život plný lásky a harmónie. Pretože ste taký, ako si myslíte. Nežite život druhých plný trápenia, hnevu a chudoby. Žite ten váš, plný lásky, pokoja a bohatstva.

Trápenie je totiž tá najľahšia cesta k chudobe – duševnej i hmotnej. Pokiaľ zahodíte za hlavu to, čo nemôžete zmeniť a budete sa sústrediť na šťastie vašich najbližších (v tom ste započítaný aj vy), úspech sa určite dostaví. A keď budete úspešný, budete milovať to, čo chcete a milovať vás bude aj vaše okolie.

Neznásilňujte lásku. Láska si vás nájde, len musíte zahodiť za hlavu trápenia sa nad zbytočnosťami.

Posted in Radosť, Rozvoj osobnosti.