Skip to content


Tri veci, na ktoré myslí každý človek najčastejšie

Aj vy. Aj ja. Každý. Keď vám poviem, že aby ste nečítali tento článok, čo urobíte?

Ak čítate túto vetu a tento odsek, zrejme ste ma neposlúchli. Tak to v živote chodí. Každý sa riadi svojím vlastným rozumom, nech okolie hovorí čokoľvek. Aj keď vezmete niekoho názory do úvahy, vždy sa bude jednať o vaše vlastné rozhodnutie. Rozhodli ste sa pokračovať v čítaní tohto článku.

Robíte si starosti s tým, čo si o vás druhí ľudia myslia? Netrápte sa, ani sa neunúvajú o vás myšlienkami zakopnúť. Môžete sa obliecť akokoľvek, robiť čokoľvek nenormálne v rámci spoločensky uznávaných noriem a podobne. Chvíľu možno vzbudíte pohoršenie, ale najdôležitejší je váš vlastný názor na seba samého.

Každý normálny človek sa totiž celý deň a každý deň zaoberá len sebou, sexom a smrťou. Všetko, čo urobíte, robíte v záujme týchto troch bodov. Robíte niečo preto, aby ste z toho mali osoh aj vy. Aj dobrý pocit z nezištných charitatívnych skutkov do toho nahráva. Na sex myslí každý. Je jedno v akej súvislosti. Naše podvedomie sa neriadi logikou vedomého myslenia. Samozrejme, niekto je tak vytrénovaný v ovládaní svojho podvedomia, že myšlienky na sex sú preňho nejestvujúce. No dovolím si tvrdiť, že živočíšne pudy sa prejavia v nejakej miere u každého človeka. Skôr, či neskôr. Ešte som to nikdy akosi verejne neprezentoval, a ukladám to ako otázku pre diskusiu v širšej verejnosti: myslíte, že kňazi masturbujú?

No a poslednou vecou, na ktorú myslí každý, je smrť.

Jedná sa o najviac vyskytované skutočnosti v myšlienkach ľudí. Nepopiera sa tým fakt, že niekto môže myslieť častejšie na iné veci. Skúste si sami pre seba urobiť reflexiu do svojho vnútra a pravdivo si odpovedať, či myslíte častejšie napríklad na spev vtákov, blaho suseda, utrpenie hladujúcich v Afrike a podobne oproti mysleniu na seba, sex a smrť.

Nebojte sa, je to normálne. Pokiaľ vedome nepopierate isté skutočnosti, a v podvedomí „nemyslíte“ inak, všetko je v poriadku.

Posted in Rozvoj osobnosti.