Skip to content


Ako dosiahnuť vytýčený cieľ

Začneme z pohľadu viery: nie je podstatné akým náboženstvom obaľujete svoju vieru. Dokonca nemusíte byť prívržencom žiadneho náboženstva a môžete veriť. Veriť vo svoje ciele. To je podstata ich dosahovania v živote. Verte vo svoje ciele a uskutočnia sa tak, ako si prajete.

Viera ide mimo náboženstvo

Náboženstvo dáva viere istý obal, krásno, aby sa ľahšie vnímala. Každému sa ľahšie prijíma niečo, čo už je vymyslené, napísané, povedané. Nikto, resp. väčšina z nás nemá „čas“ vymýšľať si vlastnú vieru. Znie to možno opovrhnutiahodne, ale podstatná je vaša viera vo vašom vnútri.

Každý deň chcete niečo pre seba (aj ja): „chcem dnes prežiť v zdraví, idem si kúpiť jesť, …“ Týchto sugescií je nespočetne mnoho. Lenže nimi plytváme. Plytváme nimi až do takej miery, že niekto si neúmyselne, podvedome, privoláva na seba rôzne choroby. Poznáte prípad hypochondrov, kedy si dotyčný povie: „už som dva týždne zdravý, niečo bude zle. O chvíľu príde ďalšia choroba.“ Týmto neskutočne nezdravým spôsobom myslenia ich podvedomie zariadi, že nejaká tá choroba skutočne príde. Následne na to upadnú do letargie a choroba sa ešte znásobí, pretože to pokladajú za normálny stav.

Hypochonder verí, že bude mať nejakú konkrétnu chorobu a skutočne sa tak aj stane.

Verte vo vaše zdravie a budete zdraví. Verte vo váš blahobyt a budete žiť v blahobyte. Verte v pozitívne veci.

Verte v splnenie vášho cieľa

Je absolútne jedno, či sa jedná o cieľ hmotného sveta alebo duchovného. Ako teda ísť na to, aby sa váš vytýčený cieľ naplnil?

V prvom rade si zvoľte, čo chcete dosiahnuť. Potom si to živo a farebne predstavte v mysliLogické prekážky odstráňte, odmietnite, ako to robia malé deti, a hrajte sa s fantáziou. Takto to robte každý deň. Najlepšie pred spaním, pretože vaše podvedomie dostane tento obraz ako výsledok reálneho sveta a dlhé hodiny, čo budete spať, sa ním bude zaoberať, akoby sa ten cieľ už uskutočnil. Podvedomie vás usmerní tak, že ten cieľ skutočne dosiahnete. Opakujte si vašu „modlitbu“ každý deň, kedykoľvek.

Napríklad chcem urobiť štátnice z matematiky a informatiky. Nerobím nič iné, ako to, že si predstavujem ten pocit, keď vyjdem od komisie z učebne s úsmevom na tvári a urobenými skúškami :-) . Krásny pocit a tým sa opájam. Absolútne zakážem negatívnym myšlienkam veľa učiva, nezvládnuteľné učivo, náročná komisia, … vôbec preniknúť do mysle a sústredím sa na svoj úspech. Verím, že štátnice som už urobil a s týmto pocitom ich aj pôjdem robiť.

Zakážte tieto myšlienky a budete žiť šťastne a úspešne

Nedovoľte negatívnym pocitom ovládnuť vašu myseľ: čo keď sa to nestihnem naučiť, čo ak to neurobím, čo ak ma niekto na ceste potkne, nezvládnem to, …

Čo ak „čo ak“ vôbec neexistuje? Je to len vaša obrazotvornosť, ktorá ovládne vašu myseľ a nevykorení sa z nej. Zakážte takéto myšlienky so skutočnou a hlbokou vierou v pozitívno a úspech sa dostaví.

Len vy sami si určujete, ako budete žiť. Nikto iný vás neovplyvňuje, len vy sami sa nechávate ovplyvniť druhým človekom. Čítate bulvár len vy sami a nechávate do seba prenikať hnev voči iným ľuďom. Len vy sami zapnete správy v televízii a len vy sami sa rozčuľujete nad tým, aký je svet nespravodlivý. Váš hnev je len váš. Nikto iný vás nenahneval, len vy sami ste spôsobili reakciu na stav sveta, za ktorý absolútne nemôžete. Hnevajte sa len na seba a úspech na seba nenechá dlho čakať. Všetko, čo nemôžete zmeniť, nie je na vás. Preto sa tým nezaťažujte.

Myslite na svoj vlastný úspech a do cieľa skutočne dokráčate.

Kto vraví: „peniaze sú zlé,“ peniaze skutočne mať nebude. Možnože taký človek nebude mať ani robotu a nebude mať rodinu, ktorú môže milovať. Ale to moja starosť nie je, kto je a kto nie je úspešný. Mňa netrápi, či budete úspešný vy. To musí trápiť v prvom rade vás. A pokiaľ vás trápi to, že mňa váš život netrápi, potom by ste sa mali nad sebou úprimne zamyslieť :-) .

Dá sa to. Všetko sa dá. Preto vám prajem mnoho úspechov pri prekonávaní samého seba.

Posted in Rozvoj osobnosti.