Skip to content


Ľudia si tak primitívne kazia život

Nie, o fajčiaroch nemám chuť rozprávať. Je to zbytočné. Ani o psíčkaroch. Ani o nikom inom. Tobôž nemienim presviedčať tých, čo sú predmetom tohto článku, o inom. Nech robia tak, ako robia. Mne je to jedno. Len ukazujem prstom. Kľudne na mňa nadávajte.

Všimnite si, že väčšina ľudí rozoberá to, čo nemôže zmeniť. Budú sa trápiť nad tým, lámať si hlavu nad vyriešením celosvetového problému s chrípkou alebo sa sťažovať na to, že predavačka sa škaredo na nich pozrela.

Sťažovaním sa na takéto kraviny si iba skrátite život. Ani nebudete vedieť, a deň ubehne ako voda. Ubehne týždeň, ubehne mesiac, ubehne rok. Ubehne život a zomriete. Aké smutné. Mne je to ale jedno = ja to nezmením.

Čo ste celý deň robili? Trápili sa nad tým, čo nemôžete zmeniť? Tak zahadzujete svoj čas do koša. Ak chcete byť bohatý, nemárnite čas touto činnosťou.

Spadne lietadlo? No a čo. Lietadlá budú padať a pokiaľ tam nebol niekto z vašej rodiny a z okruhu priateľov, kašlite na to. Keď spadnete v lietadle vy, už vám to bude úplne jedno. Hrozné, keď matka zasekeruje svoju dcéru, však? Nechajte to len ako bežnú informáciu preletieť hlavou a viac sa nad tým netrápte. A vôbec, pokiaľ nechcete negatívne informácie a nechcete sa nad nimi trápiť, nezapínajte vôbec televízne noviny. Pokiaľ ich ale zapnete, netrápte sa tým. Všetko v nich sa už stalo a vy to nezmeníte.

Vynadal vám pred piatimi rokmi? Se*te na to. Preboha, to bolo už päť rokov. Podviedla vás? Buď sa s ňou rozíďte, alebo na to rýchlo zabudnite. Nepoteším vás, ale asi to už nezmeníte.

Pre lepší život myslite pozitívne. Nie len tak, že sa budete usmievať. Predovšetkým si zrovnajte svoje hodnoty a nepočúvajte negatívne správy (iných, vo svojej hlave, …).Hlavne sa nad tým, čo nemôžete zmeniť, netrápte. Premýšajte len o tom, čo zmeniť môžete. Zmeniť môžete len a len seba. Druhého tiež nezmeníte.

Posted in Rozvoj osobnosti.