Skip to content


Čaro rúry a vážky pri Váhu

Okolie Váhu ponúka množstvo zaujímavých zákutí. Preto som neváhal, sadol na bicykel, vzal foťák a hybaj ho niečo uloviť. Niečo sa podarilo, nuž v tom najlepšom …

Vážky pri Váhu

… v tom najlepšom došli baterky. Preto sa vydám na vážky pri Váhu inokedy. Prostredie som našiel naskutku nádherné, močiar, kde bol absolútny kľud. Vážky tam jednoznačne dominovali, pretože ich let bolo pri tichom načúvaní počuť.

Po chvíľke rozjímania a vychutnávania si toho pokoja som začal lov na vážky. Nastavil všetko, čo vo fotoaparáte nastaviť šlo. Vtedy som netušil, že energie sú vyčerpateľné, i napriek tomu sa mi ako najlepší úlovok podarila nasledujúca fotka.

Problém bol v tom, že tie vážky neustále poletovali sem a tam. Ani jedna potvorka farebná nesadla na steblo trávy, že zapózovať mi trochu. Asi som tam prišiel v čase, keď boli najaktívnejšie.

Čaro rúry

Ešte predtým, ako som sa vydal na vážky k Váhu, skúsil som fotiť vnútro rúry. Takej obyčajnej papierovej, z textílie, ktorá bola na nej predtým namotaná. Ono, rúra sama o sebe je dosť nudná, no po vložení nejakého predmetu do nej hneď ožije. Posúďte sami.

Všetky fotografie tu uverejnené sa smú akokoľvek kopírovať a používať len so súhlasom autora a po finančnej odmene na konto autora. Ďakujem.

Posted in Radosť.